A Gombos-hegyi pincesoron épült 2006-ban a Tokaj-Portius Pincészet, mely külső és belső világában egyszerre ötvözi a modern és a hagyományos Tokaj-hegyaljai borvilág jellemzőit.
Különös atmoszféra lengi körül a pincét, melyet a birtok névadójának Robert Wojciech Portius XVII. századi lengyel borkereskedőnek köszönhet. Ezzel a névválasztással adózik a tulajdonos-borász a Tokaj-hegyaljai hagyományoknak és a történelmi lengyel-magyar barátságnak.
A pincészet 12 hektáron, kiemelkedő adottságú történelmi dűlőkben gazdálkodik. Az egykori Waldbott-birtok Kincsem-dűlőjének hárslevelűjéből készülő elegáns, magas struktúrájú borok a borász legkedvesebbjei közé tartoznak. A vegetációs időszakban többszöri hajtás-és fürtválogatás folyik a sárospataki Megyer-dűlőben és a Király-hegy lankáin is. Így az itt szüretelt furmint szőlőből készült borok is közkedveltek az idelátogató lengyel és magyar közönség körében.
A vulkáni kőzetek változatosságának, a természet tiszteletének és gondos, szakértői borászmunkának eredményeként készülnek el a Tokaj-Portius Pincészet elegáns, izgalmas, markáns borai.
Tokaj-Hegyalja olyan szellemi örökséget és feladatot adott az itt élő borászoknak, amelyet csak felelősséggel lehet végezni. Valamennyi szőlővel, borral foglalkozó embernek hivatása, hogy olyan borok kerüljenek ki a pincéikből, amelyet a világon mindenütt ugyanazon a néven ismernek: TOKAJ…
Állandó nyitvatartás, telefonügyelet:
Tokaj-Portius Borászat és Látogatóközpont, Sárospatak (3950 Sárospatak, Kazinczy út 2.)
BORVÁSÁRLÁS: minden nap 10.00-22.00
BORKÓSTOLÁS: minden nap 10.00-22.00
VENDÉGLÁTÁS: minden nap 10.00-22.00
Tokaj-Portius Pince, Hercegkút (3958 Hercegkút, Gombos-hegyi Pincesor 411/9.)
BORVÁSÁRLÁS: előzetes bejelentkezés alapján
BORKÓSTOLÁS: előzetes bejelentkezés alapján
VENDÉGLÁTÁS: előzetes bejelentkezés alapján