Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Morbi eu nulla vehicula, sagittis tortor id, fermentum nunc. Donec gravida mi a condimentum rutrum. Praesent aliquet pellentesque nisi.
Image thumbnail

Gróf Degenfeld Szőlőbirtok és Kastélyszálló****

A gróf Degenfeld család több mint százötven éves hagyományai alapján élesztette újjá hegyaljai szőlőbirtokát 1994-ben. A birtok 35 hektáros szőlőültetvényei Mád és Tarcal határán találhatóak, és olyan történelmi dűlőket is magáénak tudhat, mint a Terézia és a Zomborka. 2009 óta ültetvényei ellenőrzött, organikus művelésben részesülnek. A már organikus jelzéssel ellátott borok a 2017-es évjárattól váltak elérhetővé.

A borok készítése során a természet szeretete, a hagyományok tisztelete és a modern technológia ötvözése vezérli a borászatot. Száraz borokat és édes borkülönlegességeket készítenek a régió három vezető szőlőfajtájából: furmint, hárslevelű és muscat blanc. Borkülönlegességeik között megtalálhatóak az édes kései szüretelésű borok, a szamorodni és a híres tokaji aszú.

A Tokaji borvidéken egyedülálló a gróf Degenfeld család által megálmodott château-stílusú birtokközpont, amely a kastély, a szőlő és a pincészet szoros együtteseként jött létre. A Terézia-kert közepén, festői környezetben, öreg fák között található négycsillagos, légkondicionált Gróf Degenfeld Kastélyszálló húsz kétágyas szobával és egy lakosztállyal várja a pihenésre vágyó vendégeket. A kényelmes és szép fotelek, az antik bútorok, a régi festmények és a velencei csillárok 19. századi miliőt idéznek fel. A pinceborozóban vezetett kóstolók során megismert borok a recepción megvásárolhatók.

A kastélyszálló 60 főt is befogadni képes éttermében Solymosi Attila séf készít a birtok borainak színvonalához méltó ételeket. A konyhatechnológia nemzetközi jellegű, az alapanyagok és az ízösszetételek pedig alapvetően hazaiak. Az étlap rendszeresen megújul, a fogásokhoz a borokat pedig különös gonddal párosítják. A borvacsoramenük esetében az ételeket kifejezetten a boraikhoz igazítja a séf.

A Terézia-domb tetején díszlő kápolnát gróf Grassalkovich Antal 1750-ben építtette Mária Terézia tiszteletére. A második világháború óta jobbára romosan állt. A gróf Degenfeld család 2015-ben újította fel, ma már a Tarcalon is áthaladó Mária-út egyik méltó állomása. A szállodától ide sétaút is vezet, így parkosított terével együtt a kápolna eljegyzések, esküvők, keresztelők és más rendezvények egyedülálló helyszíne.

GALÉRIA:

LÁTOGATÁS:

  • Cím: 3915 Tarcal, Terézia kert 9.
  • Étkezési lehetőség: igen
    ( meleg, )
    Előzetes bejelentkezés szükséges: Nem szükséges
  • Szállás lehetőség: Igen
  • Nyitvatartás:

    BORVÁSÁRLÁS:
    Gróf Degenfeld Kastélyszálló****, Vinotéka: 0-24h, +36 47 580 400
    BORKÓSTOLÁS
    Gróf Degenfeld Kastélyszálló****, Előzetes bejelentkezés alapján: +36 47 580 400
    Ajánlatunk: 5, 7 vagy 8 soros Gróf Degenfeld borkóstoló csomagok
    VENDÉGLÁTÁS
    Gróf Degenfeld Kastélyszálló**** Étterme
    Asztalfoglalás: +36 47 580 400
    Nyitva tartás:
    H-Cs: 18.00-22.00
    P-Szo-V: 12.00-22.00
    Ajánlatunk: 5 vagy 6 fogásos borvacsora menük

  • Előzetes bejelentkezéshez:
    Email: hotel@degenfeld.hu
    Telefon: +36 47 580 400
  • Gróf Degenfeld Szőlőbirtok és Kastélyszálló****
  • Tulajdonos: Degenfeld Mária grófnő és férje Dr. Thomas Lindner
  • Birtokigazgató: Tóth Máté
  • Borász: Sulyok Balázs
  • Kereskedelmi vezető: Kósa László
  • Szőlőterület nagysága: 35 ha
  • Éves palackszám: 150 000
  • Alapítás éve: 1996
  • Dűlők: Terézia, Zomborka
  • Fő fajták: furmint, hárslevelű, sárga muskotály
  • Honlap: www.grofdegenfeld.com
  • Közösségi média:
    www.facebook.com/GrofDegenfeld
  • Email: degenfeld@degenfeld.hu
  • Telefon: +36 47 380 173
  • Beszélt nyelvek: magyar, angol