Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Morbi eu nulla vehicula, sagittis tortor id, fermentum nunc. Donec gravida mi a condimentum rutrum. Praesent aliquet pellentesque nisi.
Image thumbnail

Carpinus Borászat

A Carpinus Borászat a nevét a jelenlegi legnagyobb területükről, a Gyertyános-dűlőről kapta. A borászatot vezető testvérpárnak, Bai Editnek és Bai Istvánnak életútjuk során lehetőségük volt neves hazai és külföldi borászatoknál dolgozni és tapasztalatot szerezni, amit családi vállalkozásukban tudnak kamatoztatni. Céljuk a Tokaji borvidéken magas minőségű, kompromisszumok nélküli szakmai munkával és családi összefogással fenntartható működésű, a világ borpiacán stabil pozíciókat kiépítő borászatot működtetni.

Tokaj-Hegyalján területeik 10 különböző helyen, a Gyertyános-, a Kassi-, a Lapis-, a Veresek-, a Poklos-, a Hatalos-, a Dereszla-, a Deák-, a Budaházy- és a Kakas-dűlőben helyezkednek el. Dűlőik történelmi besorolásukat tekintve is kiemelt kategóriájú területek. A legnagyobb hangsúlyt az őshonos tokaji fajtára, a furmintra helyezik. Ezenkívül termesztenek hárslevelűt és sauvignon blanc-t is.

Minden évjáratban törekszenek arra, hogy az évjárat adta lehetőségeken belül a lehető legmagasabb minőségű bort elkészítve tudják bemutatni Tokaj-Hegyalja változatos termőhelyi kvalitásait és szőlőfajtáit.

Természetbarát szőlőtermesztéssel igyekeznek megóvni a termést évről évre. A dűlők egyedi fekvéseinek (talaj, kitettség, mikroklíma) adottságait dűlőszelektált boraik fejezik ki. Boraik stílusát a frissesség, az elegancia és a harmonikus élvezhetőség jellemzi.

Filozófiájuk, hogy a jó bor minősége csak szép, egészséges alapanyagból eredhet, ezért fontosnak tartják a szőlőműveléstől a palackozásig minden folyamat szigorú felügyeletét. Amikor az egész éves munka beérik, és eljön a szüret időszaka, akkor van lehetőség alkotni. A borász egy évben csak egyszer mutathatja meg valódi elképzelését, a finomhangolás pedig utána következik. Ettől lesz kiváló bor a palackban.

GALÉRIA:

LÁTOGATÁS:

  • Cím: 3917 Bodrogkisfalud, Klapka u. 31.
  • Étkezési lehetőség: nem
  • Szállás lehetőség: Nem
  • Nyitvatartás:

    BORKÓSTOLÁS
    Előzetes bejelentkezés szükséges.

  • Előzetes bejelentkezéshez:
    Email: carpinus@carpinuswinery.com
    Telefon: +36 30 644 6878
  • Carpinus Borászat
  • Tulajdonos: Bai István
  • Birtokigazgató: Bai Edit
  • Szőlőterület nagysága: 10 ha
  • Éves palackszám: 50 000-60 000
  • Alapítás éve: 2013
  • Dűlők: Gyertyános, Kassi, Lapis, Veresek, Poklos, Hatalos, Dereszla, Deák, Budaházy, Kakas
  • Fő fajták: furmint, hárslevelű, sauvignon blanc
  • Honlap: www.carpinuswinery.com
  • Email: carpinus@carpinuswinery.com
  • Telefon: +36 30 644 6878
  • Beszélt nyelvek: magyar, angol